1
Vote

TEncoder 3.9.0 - xvid with mencoder no sound

description

i'm trying to convert from *.dat to xvid with encoder but the result is video with no sound.

would you fix that bugs?

thanks

comments

ozok wrote May 7, 2014 at 11:50 AM

Hi,

Please copy encoder log here. I cannot reproduce the problem here.

ucinggarong wrote May 8, 2014 at 5:33 AM

Encoder Log 1
-ss 0 -endpos 48 -mc 0 -priority idle -vf-add scale -ovc xvid -xvidencopts bitrate=512:threads=2:pass=1:turbo -of avi -passlogfile "C:\Users\joe\Desktop\tencoder_32\AVSEQ02.log" -nosound -o NUL "C:\Users\joe\Desktop\AVSEQ02.DAT"
-ss 0 -endpos 48 -mc 0 -priority idle -aid 1 -vf-add scale -ovc xvid -xvidencopts bitrate=512:threads=2:pass=2 -of avi -srate 44100 -oac mp3lame -lameopts cbr:br=96: -channels 2 -delay 0 -nosub -passlogfile "C:\Users\joe\Desktop\tencoder_32\AVSEQ02.log" -o "C:\Users\joe\Desktop\AVSEQ02.avi" "C:\Users\joe\Desktop\AVSEQ02.DAT"

MEncoder UNKNOWN-4.6.2 (C) 2000-2012 MPlayer Team
Setting process priority: idle

201 audio & 416 video codecs
success: format: 0 data: 0x0 - 0x85382c
libavformat version 54.63.104 (internal)
MPEG-PS file format detected.
VIDEO: MPEG1 352x288 (aspect 8) 25.000 fps 1100.0 kbps (137.5 kbyte/s)
[V] filefmt:2 fourcc:0x10000001 size:352x288 fps:25.000 ftime:=0.0400
xvid: using library version 1.3.2 (build xvid-1.3.2)
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1

Opening video filter: [scale]

Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 54.92.100 (internal)

Selected video codec: [ffmpeg1] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-1)

Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
[swscaler @ 0210cce0]using unscaled yuv420p -> yuv420p special converter
videocodec: XviD (352x288 fourcc=44495658 [XVID])
xvid: par=0/0 (vga11), displayed=384x288, sampled=352x288
xvid: bitrate setting is ignored during first pass
xvid: 2Pass Rate Control -- 1st pass
Pos: 0.0s 1f ( 0%) 0.00fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.

1 duplicate frame(s)!
Pos: 48.0s 1201f (98%) 207.32fps Trem: 0min 5mb A-V:0.000 [986:0]]

Flushing video frames.
Writing index...
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.

Video stream: 986.034 kbit/s (123254 B/s) size: 5921135 bytes 48.040 secs 1201 frames

MEncoder UNKNOWN-4.6.2 (C) 2000-2012 MPlayer Team
Setting process priority: idle

201 audio & 416 video codecs
success: format: 0 data: 0x0 - 0x85382c
libavformat version 54.63.104 (internal)
MPEG-PS file format detected.
MPEG: No audio stream found -> no sound.
VIDEO: MPEG1 352x288 (aspect 8) 25.000 fps 1100.0 kbps (137.5 kbyte/s)
[V] filefmt:2 fourcc:0x10000001 size:352x288 fps:25.000 ftime:=0.0400
xvid: using library version 1.3.2 (build xvid-1.3.2)
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1

Opening video filter: [scale]

Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 54.92.100 (internal)

Selected video codec: [ffmpeg1] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-1)

Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
[swscaler @ 0210cce0]using unscaled yuv420p -> yuv420p special converter
videocodec: XviD (352x288 fourcc=44495658 [XVID])
xvid: par=0/0 (vga11), displayed=384x288, sampled=352x288
xvid: 2Pass Rate Control -- 2nd pass -- bitrate=512kbit/s
Pos: 0.0s 1f ( 4%) 0.00fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [0:0]
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.

1 duplicate frame(s)!
Pos: 48.0s 1201f (98%) 130.96fps Trem: 0min 2mb A-V:0.000 [505:0]

Flushing video frames.
Writing index...
Writing header...
ODML: vprp aspect is 4:3.

Video stream: 505.348 kbit/s (63168 B/s) size: 3034616 bytes 48.040 secs 1201 frames

ozok wrote May 8, 2014 at 9:49 AM

MPEG: No audio stream found -> no sound.
Mencoder doesn't detect the audio stream it seems. Are you sure file has one?

ucinggarong wrote May 16, 2014 at 6:55 AM

General
Format : MPEG-PS
File size : 8.16 MiB
Writing library : Created by Nero

Video
ID : 224 (0xE0)
Format : MPEG Video
Format version : Version 1
Format settings, BVOP : No
Format settings, Matrix : Default
Format settings, GOP : M=3, N=15
Maximum bit rate : 1 100 Kbps
Width : 352 pixels
Height : 288 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Time code of first frame : 00:00:00:00
Time code source : Group of pictures header
Source encoded stream size : Created by Nero
Writing library : Created by Nero

Audio
ID : 192 (0xC0)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 224 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -40ms

ozok wrote May 16, 2014 at 10:14 AM

Under "Codec Options" window in "General" tab check "Do not use id option...".